bugün aynada kendimi gördüm

Siyah hafif dağınık saçları olan bir kadın. Gözlerinin altı biraz şiş. Ya çok uyumuş ya az, ya çok ağlamış ya da arkadaşlarıyla geç saatlere kadar hoş sohbetler etmiş. İkisine de bedeninin tepkisi aynı olur gibi. Yüzündeki kahverengi lekeler aramızdaki mesafeden fark ediliyor, dışarıdaki yağmuru ve soğuk havayı saymazsak yaz olduğu ve son güneşli haftasonunda sokaklarda olduğu çillerinden belli.
Zayıf sayılmaz kiloluda değil aslında.Ona her baktığımda bana bakıyor oluyor.Onu her baştan aşağı süzdüğümde aynı hareketi o da bana yapıyor.O da cumartesi sabahı gideceği tiyatro kursunda hocanın verdiği ödevi yapmaya çalışıyordur belki kim bilir..
Sağ profili soluna göre daha çirkin, optimist olmak gerekirse sol profili sağına göre daha güzel. Çok küçük sayılmayan düzgün denebilecek bir burnu var, siyah , sık kirpikleri ve ince dudakları.Arada sırada saçlarını kaşıyor. Hatta dikkat ettiğim kadarıyla bir şeyler düşünürken yapıyor bunu. Saçını kaşırken dudaklarını oynatıyor, bir çeşit motivasyon hareketi olmalı. Çünkü sonrasında istekle yaptığı şeye devam ediyor. Gün boyunca birkaç kez saçlarını şeklini değiştirdi. Ya bir sıkıntısı var ya da saçlarıyla hayatları boyu barışık olamayanlardan. Bence saçlarını biraz kestirip koyu renge boyatmalı.
Az önce yerinden kalktı. Tam o sırada bende öğle yemeği için sipariş ettiğim tostu almaya kalktığımdan bir süre baktık birbirimize.Koyu renk bir kot etek var üzerinde. Etek öyle dar ki adımları atabileceğinin yarısı büyüklüğünde. Yürüyüşü bu etek yüzünden biraz komik aslında. Önü açık siyah hafif parlak bir ayakkabısı, siiyah bluz ve parlayan siyah taştan bir kolye var. Özensiz ama şık olmuş kıyafeti. Biraz önce düşündüğüm şey doğru, bu kadın ne zayıf ne de şişman.
Şimdi o da tost yiyor. Kocaman bir ayvalık tostu. Bir yandan da bir şeyler yazıyor ve sol eliyle tutuyor kalemi. Yazarken ara ara durup gülümsüyor. Yaptığı şey her ney ise çok zevk aldığı belli.Şimdi kafasını kaldırıp bana baktı. Mutlu oldukca güzelleşen kadınlardan sanırım. Gittikçe gözüme daha güzel geliyor..